Vajon sikerül-e elkerülni a Remington-nak a csődöt?

2018.02.15

A múlt heti híradások, valamint a Vadászlap és a Shootingpress arról számoltak be, hogy Remington komoly pénzügyi gondban van és forrásokat keres a bankcsőd elkerüléséhez. 

E hét hétfőn a fegyvergyártó bejelentette, hogy finanszírozási megállapodást kötött a hitelezőivel. Megjelent egy szerkezetátalakítási és támogatási megállapodás, amely mintegy 700 millió dollár értékben konszolidálja a Remington külső tartozásait. Az erről készült határozat már megtalálható a cég honlapján. 

Mindemellett a Remington 145 millió dollár tőkefúziót is kap, hogy az üzlet tovább működjön, és lehetővé tegye a szerkezetátalakítási program megkezdését. A vállalat sajtóközleményében - amelyet a cég február 12-én adott ki - megnyugtatta kereskedelmi partnereit és dolgozóit, hogy a kifizetések (pl bérek) nincsenek veszélyben. Ezt megerősítette a Remington ügyvezető elnökének és vezérigazgatójának nyilatkozata is. Mindketten ráerősítettek, hogy egy ilyen komoly, 200 éves múlttal rendelkező, az amerikai történelmet meghatározó, amerikai tulajdonú céget és márkát nem fognak veszni hagyni. Természetesen számítanak és bíznak a vásárlóik, partnereik és dolgozóik lojalitásában is. 

A korábbi, a cég által adott információk alapján a csődhelyzet kialakulásához a vállalat történelmi vesztesége vezetett. A vállalati eladások 27%-kal csökkentek 2017 első kilenc hónapjában ami 28 millió dolláros működési veszteséget eredményezett. A szerkezetátalakítási megállapodás részeként Remington hitelezői részesednek a vállalat részvényeiből cserében a vállalat 950 millió dolláros adósságot ír le. 

Érdekes adalék továbbá azoknak a véleménye, akik a helyzethez az elmúlt napokban kommentekben hozzászóltak. Néhányan Obamát, Trumpot a pillanatnyi USA gazdasági helyzetet, vagy környezetet hibáztatják a kialakult szituáció miatt. A túlnyomó többség ugyanakkor fegyverek minőségének esését, illetve a sorozatosan hibás konstrukciós lépéseket (R51) hozta fel és nem jósol tartós jövőt a Remington-nak a financiális kiigazitások ellenére sem. 

Sajnos az utóbbi, közel 1 évben én sem láttam túl sok pozitív előrelépést a Remington fegyverekkel kapcsolatban elsősorban beszerzési szempontból. Persze mi egyáltalán nem vagyunk számottevőek még az európai értékesítési szinthez sem, de inkább visszaesés tapasztalható. Azt már megszokhattuk, hogy hozzánk minden nehézkesebben, vagy kerülőutakon jut el az USA-ból. Azonban az utóbbi időben a korábban működő kereskedelmi hálózat felborulása miatt (amit a Remington kezdeményezett), alig beszerezhetőek az alap fegyverek is. Az újdonságokról és alkatrészekről nem is beszélve. 

Gyere és iratkozz fel a heti újdonságokért, és az általam bemutatott legújabb szakmai információkért: ITT!

Kövess minket Facebookon: ITT!

A honlapomat pedig itt találod: https://www.ziegnerjagd.hu/

Források: 

https://www.prnewswire.com/news-releases/remington-outdoor-company-announces-restructuring-support-agreement-with-creditors-for-a-comprehensive-financial-restructuring-and-145-million-of-new-capital-300596970.html 

TFB

https://www.remingtonoutdoorcompany.com

vadaszlap.hu

shootingpress.hu