Milyen a szeletnyi vadnyugat? – Ruger Vaquero .45 Long Colt

2019.01.27

Egy olyan exkluzív fegyvert mutatok most be, ami biztosan nem jön minden lőtéren szembe az emberrel. A Ruger 45-ös Long Colt Vaquero-ja igazán minőségi és tartós darab, mai első találkozásra is belemászik az ember tenyerébe. Amolyan ki akarom próbálni érzés lesz úrrá az emberen erre a látványra.

Szóval, mire is használható a fegyver? A gyűjtői szenvedélyen túl a történelmi szakág Webley versenyszámában használható. Pontlövészetre nem igazán, elsősorban irányzéka miatt, merthogy az nem állítható - pontosabban csak reszelővel J. Az igazi versenyszám, amiben brillírozni lehet a Cowboy Shooting.

Milyen technikai paraméterekkel bír a fegyver? Csőhossza 5,5", ami kb. 140 mm. Kalibere a már említett 45 LC. Sütési rendszere, mint általában a "vadnyugati" fegyvereknek SAO, azaz csak egyszeres működésű. Nagyon kellemes, kiváló sütéssel rendelkezik. Szerkezetét tekintve teljesen rozsdamentes, tehát nem nikkelezett. Minősége, illesztései tükrözi az egyébként magas 800 Dollár körüli új árát, főleg, hogy az olasz replikák ára ennél alacsonyabb. Csöve precíz megmunkálású és polírozott felületű. Pontosságáról és a lőtéri tapasztalatokról külön videóban fogok majd beszámolni.

Általános kérdés, hogy lehet-e hozzá lőszert kapni. A válasz engem is meglepett, hogy igen és elég könnyen. Pl. a Magtech gyárt hozzá köpenynélküli sima ólom maggal ellátott lőszert. De azt gondolom, hogy aki sokat használja az előbb-utóbb tölteni fogja a hozzávalót.

Mindenkinek csak kívánni tudom, hogy legyen egyszer alkalma szabályos körülmények között telerakni a töltényövét 45 LC lőszerrel és az öv tartalmát elpuffogtatni egy ilyen vassal!

Ha érdekesnek találtad a bejegyzést, kérlek oszd meg barátaiddal is!

Gyere és iratkozz fel a heti újdonságokért, és az általam bemutatott legújabb szakmai információkért: ITT!

Kövess minket Facebookon: ITT!

A videóim tematikus gyűjteményét Youtube csatornámon láthatod: ITT!

A honlapomat pedig itt találod: https://www.ziegnerjagd.hu/