Mi az 6 + 1 dolog, ami szükséges a fegyver repülőn szállításához

2018.01.21

Abszolút  nem kell izgulni, viszonylak rugalmasan megy a reptéri beléptetés!

0. A légitársaság ügyfélszolgálatával minden esetben előre érdemes, bizonyos esetekben pedig kell egyeztetni. Például a szállítandó fegyverek számát, típusát, kaliberét. Annál is inkább, mert bizonyos országokban, illetve reptereken más és más fegyvertartási és szállítási szabályok vannak. Például vannak olyan országok (Olaszország), ahol bizonyos kalibereket (.223 Rem 308 Win - ott hadinak számítanak) nem lehet bevinni, vagy átvinni ezeket az országon.

6 további dolgra biztosan lehet számítani: 


1. min 60-90perccel az indulás előtt meg kell jelenni a repülőtéren 

2, Érvényes utiokmányokkal (személyi, útlevél, EUs fegyvertartási engedély, EUn kívül meghívólevél) kell rendelkeznünk


3, A fegyvert egy zárható műanyag, vagy fémdobozba kell tennünk. Amire figyeljünk, hogy a dobozban ne tudjon mozogni a fegyver és hogy a távcső ne sérülhessen. Naívság lenne azt feltételezni, hogy úgy vigyáznak majd a fegyverünkre, mint a hímestojásra. Annyi erőforrással nem rendelkezik egy repülőtér sem. Ugyanúgy poggyászként kezelik, csak picit körültekintőbben és követhetőbben, mint a többit.


4, A lőszert a fegyvertől elkülönítve, (néhány légitársaság esetén csak, vagy javasolt eredeti dobozában) lehet feladni a normál poggyászban. Itt is az a javaslatom, hogy olyan csomagolást válasszunk, hogy a lőszerek ne tudjanak sérülni.


5, Extra csomagdíjjat kell megfizetni a fegyver-lőszer után


6, A reptéri feladás helyszínét egyeztetnünk kell. Általában a reptéri biztonsági-, vagy rendőri szolgálat jelenlétében, egy külön helységben történik a feladás. Erről felvilégosítást a helyszínen megkaphatjuk a légitársaság képviselőjétől.
Ha az EUn kívül készülünk, számíthatunk rá, hogy az utazásszervező automatikusan ellát minket a fegyverszállításhoz és majd a célállomáson szükséges fegyverkezelési információkkal. Kicsit érdekesebb, ha magunk szervezzük az utat, akkor a légitársaságon túl a fogadó felet is meg kell kérdeznünk!


Gyere és iratkozz fel a heti újdonságokért, és az általam bemutatott legújabb szakmai információkért: ITT!

Kövess minket Facebookon: https://www.facebook.com/ziegnerjagd/

A honlapomat pedig itt találod: https://www.ziegnerjagd.hu/