Luvo 9x19-es AR15 váltószett

2018.07.03

A Luvo AR15-ös klónokat gyártó cég alapfegyverének bemutatása után most egy praktikus váltószettet szeretnék bemutatni. Ezúttal a 9x19-es pisztolykaliberű átalakítószett funkcionális előnyeit prezentálom.

A technikai paramétereit tekintve a konkrét, bemutatásra kerülő darab 12,5" csőhosszúságú felsőrész. Egyébként komplett fegyver, vagy csaka felsőrész 7,5", 10,5" és 14,5" csőhosszokkal és 40S&W, 45 ACP kaliberekben is rendelhető. Bármilyen eredeti dimenziókkal (MIL) rendelkező AR15 karabélyra felhelyezhető. 

Kialakítását tekintve szabad tömegzáras és az eredeti karabély elsütő szerkezetét használó rendszerről beszélünk, ami tulajdonképp az előnye is, hogy az eredeti alsórész kiegészítőkkel (válltámasz, markolat, sütés stb) tudjuk pisztoly kaliberben használni fegyverünket.

A felsőrész tetején, illetve a előágy, vagy kézvédő (handguard) tetején a cső majdnem teljes hosszán végig picattinny sín fut végig, oldalt pedig keymod rendszerű csatlakoztatási pontok vannak. Alapesetben flip up irányzékokkal szállítják a felsőrészt.

A cső végén szabványos menetet helyztek el, amin egy szintén szabványos lángrejtő kapott helyet, de ezt nyilván bármilyen más kiegészítővel helyttesíteni lehet, illetve van mód menet nélküli vagy az alap menetprofiltól eltérő csövet kérni.

A felsőrészen teljes értékű porvédő és teljesen értéktelen (nem működő de legalább esztétikus) forward assist is található.

Az átalakító szett tartalmaz egy teljesen acélból készült tárat, valamint tárbetétet, ami az alsórész tárbevezető nyílásában az eredeti tárrögzítővel, illetve egy csavar segítségével kell rögzíteni.

Az átalakítás semmivel sem komplikáltabb, mint szétszedni és összerakni egy alap AR15-öt.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzést, kérlek oszd meg barátaiddal is!

Gyere és iratkozz fel a heti újdonságokért, és az általam bemutatott legújabb szakmai információkért: ITT!

Kövess minket Facebookon: ITT!

A videóim tematikus gyűjteményét Youtube csatornámon láthatod: ITT!

A honlapomat pedig itt találod: https://www.ziegnerjagd.hu/