Klasszikus fegyverek - Jericho 941F

2018.01.21

Egy jól ismert pisztolyt fogok most bemutatni, amely a Magyar Rendőrségben is teljesít(ett) szolgálatot. Az is elmondható, hogy még most is szívesen cserélik a rend őrei FÉG PA-jukat Jericho-ra, ha lehetőség megengedi.


A Jericho 941 egy külső kakasos, egyszeres és kétszeres működéssel rendelkező (SA/DA), Browning reteszelésű, rövidcsőhátrsiklású, félautomata pisztoly, amelyet az (IMI jelenleg: Israel Weapon Industries) fejlesztettek ki 1990-ben. Ezt először 1990-ben importálták az USA-ba, mint a Desert Eagle kistestvérét, Baby Eagle néven. Annak ellenére, hogy ezt a nevet használják az amerikai piacon, a Jericho 941 nem igazán hasonlít műszakilag az IMI Desert Eagle-hez. Gyártása és tervezését tekintve ugyanott készülnek, de a Jericho csak kis kozmetikai hasonlóságot mutat a nagyobb pisztollyal


A Jericho 941-et a jól ismert CZ-75 pisztolyra építették, és az olasz Tanfoglio cég által gyártott (aki szintén CZ75 klónokat gyárt) és szállított alkatrészek felhasználásával szerelték öszze. A fegyverbe annyi saját alkatrészt építettek, ami kielégítette az izraeli állami szerződések teljesítéséhez szükséges követelményeket. A Jericho 941 R-változatának biztosítója feszetlenítő funkcióval is rendelkezik. 


A CZ és Jericho közötti legnagyobb különbség hogy a CZ-75 csövét hagyományos hidegen kovácsolt huzagolással, míg a Jericho 941 poligon huzaggal látták el, valamint a Jericho 941 lényegesen nehezebb. Egyébként a CZ-75 és Tanfoglio T95 tárak teljesen használhatóak a Jericho- ban is. A 9x19-es, 40S&W, 45 ACP kaliberek mellett az igazi nagy donbás az IMI saját tervezésű .41 AE-je lett volna, de ezt a piac nem igazolta, mert a 40S&W lényegesen nébszerűbb és kiszorította.

Gyere és iratkozz fel a heti újdonságokért, és az általam bemutatott legújabb szakmai információkért: ITT!

Kövess minket Facebookon: https://www.facebook.com/ziegnerjagd/

A honlapomat pedig itt találod: https://www.ziegnerjagd.hu/