IWA 2018 - engedélymentes eszközök

2018.03.16

Gyűjtöttem néhány érdekes témát számodra az IWA-n. Ezeket szeretném most megosztani Veled. Az igazat megvallva a 2 nap, amit a kiállításon töltöttem borzasztóan kevés volt, hogy részletekbe menően megnézhessek, vagy kézbevehessek minden érdekességet, kifaggathassam a gyártókat. De amit tudtam, megtettem. :) 

Új Slavia, ami már Perun?

Nemsokára (április végén) újra itthon is kapható lesz a Slavia új reinkarnációja a Perun. Teljesen ugyanazokról a modellekről beszélünk, amiket már nagyapáink, apáink korából ismerünk. Csak a gyártó név változott, illetve a modellek megnevezései. A CZ eladta ezt az üzletágát a szlovák ZVS csoportnak gépekkel, technológiával együtt, csak a nevet nem tartották meg. Igy lett a 630, 631, 634 modellekből hatalmas fantáziával átnevezett 730, 731 és 734.

Sig Sauer P320 gáz-, riasztó változatban???

A Sig Sauer standon császkálva botlottam bele ebbe a termékportfólió kiegészítő melléktermékbe, a P320 9mm PAK kaliberű riasztó változatába. Mostanság a legtöbb gyártó igyekszik széles alternatívát adni rajongóinak, akik az adott márkának adnak bizalmat és mindenképp szeretnének részesülni a konszern különböző termékeiből is. Ez persze a cégnek a legjobb, mert profitot tud realizálni egy olyan területen is, ahol eddig egyáltalán nem volt jelen. 

Nyilván ennek a gáz- riasztónak csak külalakban van némi köze az eredeti éles modellhez, viszont távolról azt egész jól utánozza. Nincs rá utaló konkrét jel, de azért elég valószínű, hogy a Sig gyártatja valahol, valamelyik partnerénél. Fix csővel rendelkezik, tehát szabad tömegzáras. A videón látszik, hogy a kezelőszerveinek felületkezelése elkezdett kopni. Ehhez hozzátenném, hogy egy ilyen kiállításon extrém igénybevételt kapnak a kedves látogatóktól a fegyverek, de érdemes lenne azért ezen fejlesztenie a gyártónak.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzést, kérlek oszd meg barátaiddal is!

Gyere és iratkozz fel a heti újdonságokért, és az általam bemutatott legújabb szakmai információkért: ITT!

Kövess minket Facebookon: ITT!

A videóim tematikus gyűjteményét Youtube csatornámon láthatod: ITT!

A honlapomat pedig itt találod: https://www.ziegnerjagd.hu/