en-Légfegyverek bemutatása 2. – Hammerli Hunter Force 900 Combo

11/02/2018

Folytatom a légfegyverekkel kapcsolatos bemutató sorozatomat. Most az üzletünkben leggyakrabban keresett másik légpuskát, az Umarex által gyártott Hämmerli Hunter Force 900-at szeretném bemutatni.

A fegyver legfontosabb technikai jellemzője, hogy alsókaros felhúzású. Tehát a cső, ezzel együtt az irányzóvonal a lövések között nem változik. Ez mindenképp kedvezően hat a pontosságra. Kalibere 4,5 mm, torkolati sebessége alapesetben 170 m/s (7,5 J), de külföldi piacon fellelhető a 270 m/s-os (15 J-os ) változat.

A fegyver Tru-Glo első- és hátsó fénygyűjtős irányzékkal van ellátva. Mivel azonban egy elég jó, 6x42-es paralax állítós távcső jár a fegyverhez a nyílt irányzék használata másodlagos. A távcső jól beállítható, tiszta képet ad, akár egész közeli lövések leadására alkalmassá teszi a fegyvert.

Az ágyazás festett, bükkfa elég igényes felületkezeléssel és pofadékkal.

Két biztosítási opciót tartalmaz a fegyver. Az egyik a felhúzókar visszacsapódását biztosítja, a másik pedig a vétlen lövés kiváltását (az elsütőbillentyű előtt). Elsütése fix, nem állítható.

Pontosságáról elmondható ugyanaz, mint a HF 750 esetében, teljesen megfelel hobbi célra, 10-15 méteren félkörömnyi területen csapódnak be a lövedékek.


A fegyver relatíve nehéz, 4 kg körüli tömeggel rendelkezik. Tehát a fiatalabb korosztálynak, illetve szabadkezes lövészetre nem igazán ideális. Letámasztva, lőzsákról azonban nagyon jó gyakorlófegyver, már-már precíziós fegyver benyomását kelti.

Gyere és iratkozz fel a heti újdonságokért, és az általam bemutatott legújabb szakmai információkért: ITT!

Kövess minket Facebookon: ITT!

A honlapomat pedig itt találod: https://www.ziegnerjagd.hu/