en-2. nap a Rizzini-nél

26/09/2017

Elképesztő napon vagyunk túl! Ádámmal ma olyan komoly szakmai képzést kaptunk, amit álmunkban sem gondoltunk volna! Az egyedileg épített fegyverek duenje, a Rizzini Custom Shop vezető fegyverkészítője, Ivano Tanfoglio tanított minket.  Ebben a régióban - tulajdonképpen egy 5 km hosszú völgyről van szó, ahol Olaszország fegyvergyártásának 92%-a, a világ sörétesfegyver termelésének pedig a 80%-a történik. Ő annak a kb 8 embernek az egyike ebben az 5 km-es "paradicsomban", aki meg tud tervezni és teljesen manuális eszközökkel képes bármilyen fegyvert készíteni. Az apja és a nagyapja is fegyvert készített, 6 évesen javított életében először fegyvert, az első teljesen saját készítésű fegyverét 13 évesen gyártotta le.

A közös ebédnél olyan környezetbe kerültünk, hogy alig bírtam kapkodni a fejem. Ivano az asztalunktól karnyújtásnyira többször hívta fel a figyelmemet a fegyveriparból ismert kiemelkedő személyekre, Sabatti úrra, testvérére a Tanfoglio gyár tulajdonosára a Beretta gyár fegyvertervezőire és több komoly szabadalommal rendelkező fegyverkonstruktőrre. Olyan természetesen köszöntek egymásra, mintha csak egy hétvégi pikniken lennének. Ez egy valóban különleges, összetartó közösség! Természetesen minden szavát ittuk, mert bármiről is beszélt, az hihetetlen tartalommal bírt.

Tulajdonképp a bock puskák teljes össze- és szétszerelését, az előforduló hibák javítását, a choke-ok készítését, a gyártók és típusok közti különbségeket és az új fejlesztéseket mind áttekintettük.

Hálás vagyok Ivanonak, Moira Rizzininek és Gráf Petinek, hogy létrejöhetett ez az oktatás!