Egy vérbeli sportfegyver bemutatása - Rizzini BR440/BR460

2018.05.13

Ha már a Rizzininél jártunk és minden információt megkaphattunk a fegyverekkel és fejlesztésükkel kapcsolatban, nem mehettünk el a cég zászlóshajója a BR440/BR460 mellett annélkül, hogy ne méltattuk volna egy bemutatásra.

A BR440 egy igazi, kompromisszumok nélküli sportfegyver. Abszolut a felső kategóriában versenyez a Boss rendszerű fegyverek között. Rengeteg olyan apróság és finomítás van a fegyverbe beépítve, amik együttesen teszik a fegyvert egyedülállóvá. Ezeket szeretném röviden bemutatni.

1. Módosított, továbbgondolt Boss rendszer

A Boss rendszer lényege, hogy a lövéssel járó terhelést a fegyver 3x2, azaz kb 6 felületen veszi fel. Ez a különböző Boss származású rendszerek között kismértékben eltérhet. Tehát az erő csapon, a retesztesten (eddig ilyenek persze vannak az átlagos sörétes fegyvereken is), illetve két nagy íves felületen terheli az egyesítő blokkot. Amennyiben meglehetősen sokat lövünk a fegyverrel - úgy 150-300 ezret(!), ezek a felületek megkopnak. Normál esetben a csapot és a retesztestet tudjuk cserélni, de mivel a nagy reteszelő felületek is kopnak valamelyest, azok már nem tudják a csapcsere után betölteni szerepüket.

Itt jön a Rizzini innovációja, a baszkülben cserélhető komplett reteszelő felületek. Így a csapok, a H-retesz és a felületek együttes cseréjével a fegyver tulajdonképp új állapotára állítható vissza.

2. Szélesített és erősített baszkül

Egy kis extra robusztusságot ad a fegyvernek a versenytársakhoz képest 2 mm-el szélesebb baszkül, mely néhány mm2-el nagyobb illeszkedő felületeket ad.

3. Kivehető elsütőszerkezet

Ez önmagában nem nagy újdonság, hisz a Perazzi korábban is alkalmazta ezt a rendszert. Az elsütőszerkezet spirálrugós kakasfeszítő rugókkal rendelkezik, amely színte képtelen meghibásodni. Azonban meg kell említeni, hogy ebben a kategóriában elengedhetetlen, hogy a versenyző több elsütést tudjon biztonsági és egyébb okokból magával vinni.

4. A legjobb minőségű alapanyagok, gondos kézi illesztés

Nemhiába ez a fegyver a legdrágább az összes Rizzini között. Az elérhető legjobb minőségű alapanyagok mellett a végellenőrzés minden esetben - a standard termékektől eltérően - az egyedi összeszerelő műhelyben történik.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzést, kérlek oszd meg barátaiddal is!

Gyere és iratkozz fel a heti újdonságokért, és az általam bemutatott legújabb szakmai információkért: ITT!

Kövess minket Facebookon: ITT!

A videóim tematikus gyűjteményét Youtube csatornámon láthatod: ITT!

A honlapomat pedig itt találod: https://www.ziegnerjagd.hu/