Egy olasz kipplauf, avagy a Rizzini RK1

2018.08.20

A nyári pihenő után egy régebben gyűjtött anyaggal térek vissza, mégpedig a Rizzini gavallér golyósával a RK1-el. 

A konstruktőre, fejlesztője ugyanaz a szenzációs kezű mester, aki a BR440-et alkotta meg és aki a Rizzini Custom Shop-ján keresztül igazi különlegességekkel látja el a megrendelőket, Ivano Tanfoglio.

Aki tartott már a kezében Blaser, Merkel, vagy Haenel gavallér golyóst, annak nem idegen a bukó blokkzár, ami a RK1-et is jellemzi. Ez egy rendkívül robosztus zárolási mód, mert a blokk magába a csőbe reteszel rendkívül nagy felületen feltámaszkodva. Ennek a megoldásnak köszönhetően csökkenthető a fegyver tömege, mert mód nyílik az acélnál könnyebb anyagok, mint ez esetben az Ergal használatára  a baszkül kialakításánál. 

Az elsütő szerkezet szintén az ismert kézifelhúzású rendszer, egy picit továbbgondolva. A sütési erőt nagyon finoman és biztonságosan lehet hangolni és habár direkt elsütésről beszélünk, szinte egy gyorsítós szerkezet érzetét kelti.

A kaliberválaszték a standard kaliberekből 500-600mm közti csőhosszal: 222 Rem. - 243 Win. - 270 Win. - 308 Win. - 5,6x50 R.- 30-06 - 6,5x57 R - 7x65 R. A magnumokat tekintve a csőhossz 650 mm és 7MM. REM., valamint 300 WIN. MAG.-ban rendelhető Van mód több csövet vásárolni egy baszkülhöz, ami flexibilissé teszi a rendszert.

A csőre rendelhető opció a kompenzátornak előkészített menet, vagy maga a szerelt kompenzátor is.

További különlegessége, hogy a standard Contessa oldható rendszer mellett egy saját fejlesztésű, szuperkönnyű, titánium szerelék is rendelhető hozzá. Ezzel egy igazán könnyű, elegáns fegyvert kapunk.

Az árazását tekintve, mivel a legkiválóbb minőségű anyagokat használják, a Rizzini nem akart a német gyártók ára alá menni, mert hiszik azt, hogy ez a termék többet tud több tekintetben azoknál.

Ha érdekesnek találtad a bejegyzést, kérlek oszd meg barátaiddal is!

Gyere és iratkozz fel a heti újdonságokért, és az általam bemutatott legújabb szakmai információkért: ITT!

Kövess minket Facebookon: ITT!

A videóim tematikus gyűjteményét Youtube csatornámon láthatod: ITT!

A honlapomat pedig itt találod: https://www.ziegnerjagd.hu/