Ziegner-Jagd

Engedélymentes fegyverek és önvédelem

A FEHOVA utolsó pillanataiban sikerült szóra bírnom a Combat Zone-os urakat, Petit és Szabolcsot, akikkel az elmúlt néhány évben egy igazán jó együttműködést sikerült kialakítanunk. Nagyon köszönöm nekik, hogy live-ban vállalták a "produkciót"!

A korábbi bejegyzésemben már bevezettem, hogy a kisméretű légpuskákat hogyan érdemes kiválasztani, milyen kortól érdemes elkezdeni először a gyerekkel légpuskázni. A következőkben pedig egy nagyon jóminőségű légfegyvert fogok bemutatni, amit adott esetben még az apukák is kiélvezhetnek.

Amikor én gyerek voltam apámnak - mint megannyi kortársának - a Csehszlovákiából becsempészett Slavia 631 volt a szeme fénye. Hozhatott volna épp 630-ast is, ami lényegesen könnyebb és nekem, mint gyereknek is egy fokkal egyszerűbb lett volna a lövészet gyakorlásának szempontjából, de a 631 komolyabb volt, már kinézetre is és mindenképp azt kellett...

Több kérés érkezett tőletek, hogy az idén 2018-ban néha gyártogatott Keserü Revenge 17M változatot mutassam be röviden. Valójában sok újat ne is lehet elmondani a 14-es verzióhoz képest, hisz befoglaló méreteit és működését tekintve ugyanaz, mint elődje.

Ismét egy olyan öntöltő gáz- riasztó fegyvert mutatok be, ami a bizonyos eredeti fegyvert formázzák. Többnyire azért ez csak a külsőre igaz. Minden esetre, ha egy Glock 17-es, vagy 19-es formavilágát szeretnénk hazavinni, akkor egy alternatívakén áll a Retay G17/G19 modellje.

A keserű Omerta-T bemutatásánál már volt arról szó, hogy miért választ az ember a gumilövedéket lőni képes revolverek helyett puskát. Ez korábban bizonyításra került, hogy elsősorban a pontosság és a nagyobb teljesítményben miatt érdemes ilyen puskát venni.