Ziegner-Jagd

Sportlövészet

Minden lőfegyvertartó, vagy lőfegyvert vásárolni szándékozó Magyarországon szembesül a fegyvertárolás alapvető kérdésével, mégpedig, hogy milyen fegyverszekrényt válasszon mielőtt a rendőrség meglátogatja és ellenőrzi tárolási feltételeit. Az alábbi bejegyzésem segít eligazodni a választható alternatívák között.

A Shot Show alkalmával jelentette be a Sig Sauer, hogy viszonylag kis mennyiségben és pici módosítással, de polgári forgalomba hozzák az USA Hadseregének új, a Moduláris Kézifegyver tender elfogadásával rendszeresített maroklőfegyverét (MHS - Modular Handgun System), a P320 platformra épített M17-et.

Egy jól ismert pisztolyt fogok most bemutatni, amely a Magyar Rendőrségben is teljesít(ett) szolgálatot. Az is elmondható, hogy még most is szívesen cserélik a rend őrei FÉG PA-jukat Jericho-ra, ha lehetőség megengedi.

A videóban azokat a fontos szempontokat és ellenérzési pontokat mutatom be, amelyek nagyon fontosak egy sportcélú használt maroklőfegyver vásárlásakor. Ezzel elkerülhetővé válnak olyan felesleges javítási költségek és kellemetlenségek, amelyek befolyásolhatják fegyverünk használati értékét.

Biztos vagyok benne, hogy többünkel előfordult már, hogy elővettük hűn szeretett hobbink, legféltettebb tárgyát és elképedve látjuk, hogy rozsda jelent meg a felületén.

Amennyiben rendelkezel sportcélú revolverrel, vagy tervezed, hogy vásárolni fogsz ne feledd, hogy a lövészetek végeztével egy minimális feladatod marad a fegyverrel, egy gyors tisztítás.

Ha gyakran elmulasztod ezt az alap karbantartást, megnő a veszélye a csőben és a külső felületeken megjelenő korróziónak. A videó is mutatja, hogy a bemutatott karbantartás alig több, mint 10 perc, amivel elkerülheted a fegyver kopását is.